Sander fra Randers er Danmarks bedste mekanikerlærling

Han håber, at titlen ved DM i Skills vil give ham bedre jobmuligheder og et eventyr i Abu Dhabi

På scenen fik Sander Kristensen overrakt et trofæ og diplom af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Helene Bagger

Sander Kristensen - en glad DM-vinder. Foto: Helene Bagger

1 af 2

Stoltheden og smilet er ikke til at tage fejl af, når man kigger på den 20-årige Sander Kristensen fra Øster Bjerregrav ved Randers.

Og han har da også god grund til at være stolt. I dag vandt den unge mekanikerlærling titlen som Danmarks bedste ved konkurrencestævnet DM i Skills i Fredericia, hvor han kæmpede mod lærlinge fra andre errhvervsskoler i Danmark.

Sander Kristensen går til daglig på Tradium Auto i Randers og er den første personvognsmekanikerlærling i skolens historie, som har vundet en DM-titel.

Med sejren fulgt et trofæ i form af en håndlavet metalskulptur, gavekort på flere tusinde kroner, et fagforeningsmedlemskab og en bluetoothhøjtaler.

DM Skills: Fire østjyder hiver trofæer hjem

En af de største præmier er dog at have været med, fortæller Sander Kristensen til tv2oj.dk:

- Det har virkelig været sjovt at udfordre og afprøve sig selv. Jeg har jo virkelig skulle polere mine evner i ugerne op til konkurrencen. Det handler jo om hele tiden at blive bedre, siger han og fortsætter:

- Og så er det selvfølgelig rent guld at have på CV'et.

Flere drømme forude

I finalen skulle Sander Kristensen vise, at han var både den bedste og hurtigste til at søge efter fejl på en bil. Han havde bare en time til først at finde fejlen og derefter udbedre den, så bilen var klar til kunden.

Det var en opgave, som den unge randrusianer løste på kun halvdelen af den maksimale tid, nemlig en halv time.

Sander Kristensen er færdig med sin uddannelse til oktober i år og har derefter planer om at læse videre som autoteknolog. Han har selv to biler i garagen - en Audi A4 1,8 turbo og en gammel Volvo 850 T5R - men drømmer om en dag at eje en Nissan Skyline R34 GT-R V-spec II.

En anden drøm, som måske er inden for kortere rækkevidde, venter i 2017, hvor konkurrencen World Skills bliver afholdt i Abu Dhabi. DM-titlen giver nemlig Sander Kristensen adgang til at deltage i konkurrencen mod dygtige lærlinge fra hele verden.

- Jeg håber, at jeg kan komme med. Det kræver bare, at jeg kan få samlet omkring en kvart million kroner ind til træning, rejse og så videre, fortæller han.

På mandag vender han tilbage til arbejdet som mekaniker hos værkstedet Pedersen & Nielsen i Randers.

Her kan du se et billede af Sander Kristensen, da han var i gang med sin finaleopgave: