Samsø-færge til Hou måtte vende om på grund af blæst

Samsø Rederis færge til Hou kunne ikke komme i havn sent lillejuleaften

Det blæste med vindstød helt op til stormstyrke i aftes, og det kunne mærkes hos Samsø Rederi, der skulle have sejlet sikkert i havn i Hou klokken 22.00 – den sene færge.

Men kaptajnen vurderede, at det var for farligt, og derfor vendte han om og sejlede tilbage til Samsø.

Læs også Djursland og Samsø risikerer vindstød af stormstyrke i aften

- Det er altid en vurdering. Mange gange kan man først se det, når man kommer derover og ser vind og vejr. Vurderingen var, at vi ikke skulle gå ind i Hou Havn, siger Carsten Kruse, direktør hos Samsø Rederi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at der ikke var voldsomt mange passagerer med færgen, og at der blev fundet indkvartering til alle, hvor det var nødvendigt. I stedet er færgen så netop afgået her til morgen klokken 08.15. 

Læs også Nu slipper Samsøs svin for den sidste færge-tur

- Som jeg har hørt det, har folk taget det stille og roligt, men det er selvfølgelig træls, når der bliver lavet om i ens planer. Vi havde nogle, der skulle med fra Hou, som vi måtte indkvartere på hotel i Jylland, siger Carsten Kruse.

Han fortæller samtidig, at der er masser af plads på færgen, og at juletiden for Samsø Rederi ikke er i nærheden af at være ligeså stor en rejsetid, som når der eksempelvis er sommerferie.