Samsø - en Aarhus-forstad?

Færge kan løse øens problemer, spår fremtidsforsker

00:53

1 af 2

Hvis det skal lykkes Samsø at få flere til at flytte til øen, er det nødvendigt at etablere en direkte færgeforbindelse til Aarhus.

Sådan lyder opfordringen fra den aarhusianske fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

En ny undersøgelse viser, at der på fem år er blevet godt 19 pct. færre børn og unge under 18 år på Samsø. Mange forlader øen for at læse videre efter folkeskolen - og de vender ikke tilbage.

En kommende færgeforbindelse fra Samsø direkte til Aarhus Havn kan dog måske få flere til at bosætte sig på øen, mener Jesper Bo Jensen.

Se: Samsø savner børnefamilier

- Så kan man bo på Samsø og arbejde i Aarhus. Man kan komme frem og tilbage, og man kan komme ind og shoppe om lørdagen, hvis det er det, man har lyst til.

- Lander de inde i Aarhus Havn, så er der med den nye letbane direkte forbindelse ud til rigtig mange arbejdspladser. Dermed kunne Samsø blive en forstad til Aarhus, og det er måden at løse det på. Ellers bliver det en ø, der kun er befolket af ældre mennesker.

Jesper Bo Jensens forslag om en direkte færgerute til Aarhus er slet ikke urealistisk. Lokale kræfter kæmper for at rejse penge til at kunne indsætte en personfærge mellem Samsø og Aarhus Havn.

Se interviewet med Jesper Bo Jensen i videoen øverst på siden.