Samråd om Grimhøj-moské

Ministre skal svare på spørgsmål om radikalisering

00:44

1 af 2

Det kan være farligt for det danske samfund, når unge drager i hellig krig i for eksempel Syrien.

Derfor har Liberal Alliance i dag kaldt integrationsminister Manu Sareen (R) og justitsminister Karen Hækkerup (S) i samråd på Christiansborg.

Det sker efter historierne om, at flere danske unge - deriblandt mindst 27 aarhusianere - er draget i hellig krig i Syrien. 22 af dem har haft sin gang i moskéen på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus.

Integrationsordfører Merete Riisager fra Liberal Alliance vil nu have ministrene til at forholde sig til problemet med radikalisering af unge muslimer og helt konkret, hvad de vil stille op med Grimhøj-moskéen i Aarhus.

Hun mener, at regeringen indtil videre har ført en al for blød linje:

- Jeg vil gerne spørge regeringen om, hvorfor vi ikke fører en mere konsekvent linje over for nogle af de miljøer, som sender unge mennesker til Syrien med den hensigt at slå andre mennesker ihjel, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Merete Riisager peger på, at de unges rejser til Syrien indtil videre ikke haft nogle konsekvenser for hverken de unge, imamerne eller moskéerne.

I sidste uge fortalte Østjyllands Politi, at et samarbejde med moskéen nu har ført til, at færre unge drager i krig, men det mener Merete Riisager ikke er tilstrækkeligt:

- Jeg tvivler på, at de ændrer holdning, fordi man tager en venlig snak med dem.

Se et interview med Merete Riisager øverst på siden.