Sammenhold redder købmand

Borgere i Gjerrild køber bygning

01:45

1 af 2

Købmanden i landsbyen Gjerrild på det yderste Djursland er reddet. Byens indbyggere har købt bygningerne i fællesskab, så købmanden nu kan koncentrere sig om at drive butikken.

Det var ellers tæt på, at Lotte Dantoft måtte dreje nøglen til sin Kwik Spar forretning. Banken mente, at indtjeningen var for lille, og butikken skulle lukke. Men var en dårlig idé, mente Lotte Dantoft.

- Jeg ville ikke give op uden kamp. Byen skal have en købmand. Vi skal overleve som landsby, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Lavede redningsplan

Gjerrilds borgere var enige med deres købmand. De dannede en købmandsgruppe og udarbejdede en redningsplan, der gik ud på, at byens borgere skulle købe købmandsbutikken, og leje den ud til Lotte Dantoft.

- Vi er en del mennesker i Gjerrild, som har vores job og erhverv her, og for os vil det være rigtig træls at skulle ud og køre for at handle. Så derfor synes vi, der skal være en butik i byen, siger Dorthe Lyk, der er indehaver af vandrehjemmet i Gjerrild.

Solgt i 74 andele

Butikken er nu solgt i 74 andele af 5.000 kr., og købmandsgruppen overtog bygningerne fra Lotte Dantoft den 1. juli. Hun er nu sluppet af med huslånet og de dyre bankrenter.

- Byen ejer huset og inventaret, og så lejer jeg lokalet af byen til en meget billig husleje, siger hun.

I klippet herover kan du se et indslag fra købmanden i Gjerrild.