Samler støtten til udsatte børn

Nyt børnehus skal sikre bedre indsats

Udsatte børn skal hjælpes gennem en mere koordineret indsats, samlet på én adresse.

Det er tankegangen bag et nyt tiltag fra Social- og Integrationsministeriet, der har bevilget penge til et nyt børnehus i Aarhus. Her samles de forskellige myndigheder, der har med de udsatte børn at gøre.

I alt er der bevilget 13,6 millioner kroner til børnehuse i fem kommuner. Foruden Aarhus er modtagerne af millionerne Odense, Næstved, Aalborg og Københavns kommuner

- Med de nye børnehuse undgår vi, at børn, der på tragisk vis har været udsat for overgreb, skal belastes af at skulle rundt til forskellige myndigheder for at blive undersøgt og udredt, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

Udsat for overgreb

Børnehusene er målrettet børn, der har været udsat for seksuelle eller voldelige overgreb.

Ved at samle instanserne skal kommunerne forhindre, at børnene bliver hevet fra flere sider, når sociale myndigheder og politi bliver inddraget i sagen.

- Jeg er overbevist om, at børnene vil få en langt bedre indsats i børnehuset, hvor alle de professionelle fagfolk er samlet ét sted. Og jeg ser frem til, at børnehusene er klar til at tage imod de første børn den 1. oktober i år, siger ministeren.