Samler på frugtklistermærker

Har mere end 5.000 klistermærker fra frugter i ringbind

04:48

1 af 2

Edith Jensen er en rigtig samler. Men det er hverken mønter, frimærker eller modeltog, der har fanget hendes interesse. Edith Jensen samler på frugtmærker - altså de små klistermærker, der ofte sidder på den frugt, vi køber i supermarkederne.

I Go' Aften Østjylland viser hun et udpluk af sin samling frem og fortæller, hvordan man holder styr på over 5000 mærker.

- Jeg sorterer dem først og fremmest efter frugt-art: Bananer i én mappe, æbler i en anden mappe. Og så bliver de sorteret efter land. Og derudover bliver de sorteret alfabetisk, for ellers kan jeg ikke finde rundt i dem, siger hun.

International byttebørs

Frugtmærkesamlere er en minoritet i samler-sammenhæng. Der findes ingen foreninger for de frugtmærkeinteresserede, og derfor er det heller ikke nemt at bytte sig til nye mærker.

Edith Jensen har derfor allieret sig med andre, der har en særlig samler-interesse, og som hun kan udveksle samlerobjekter med. Også på tværs af landegrænser.

- Jeg har kontakt med et par stykker i Tyskland. Én samler på skoleskemaer. Og jeg har kontakt med en pige i München, der samler på telefonkort. Og så bytter vi med hinanden, siger hun.

I klippet herover kan du se nogle af Edith Jensens frugtklistermærker og høre, hvordan hendes interesse opstod for syv år siden. Her afslører hun også, at hun kan finde på at hapse et par mærker med hjem, når hun er ude og handle.