Saml-selv seng? 8.000 vil overnatte i IKEA

En meget populær Facebook-begivenhed reklamerer med overnatning i IKEA, men IKEA selv afviser

Knap 8.000 mennesker har tilkendegivet en interesse for en Facebook-begivenhed, der hedder 'Overnatning i IKEA', og som reklamerer med, at man den 4. marts kan overnatte i IKEA i Skejby nær Aarhus.

'Der er senge til alle, ellers samler vi nogle', står der blandt andet i begivenhedsteksten.

En rasende populær begivenhed, som altså har fået tusinder til at tilmelde sig. Problemet er bare, at Ikea intet har med initiativet at gøre.

Tidlig julegave: IKEA-ansatte får bonus

'Vi er blevet gjort opmærksomme på, at denne begivenhed er oprettet, hvor der inviteres til overnatning i vores varehuse. IKEA Danmark har ikke noget med denne begivenhed at gøre, og det er ikke noget IKEA har givet tilladelse til. Vi vil derfor gerne bede om jeres hjælp til at anmelde denne begivenhed på Facebook, ved at klikke på de tre prikker i øverste højre hjørne under "anmeld begivenhed"', skriver IKEA på begivenhedens væg.

På begivenhedens væg er der både spørgsmål om, hvorvidt begivenheden er falsk og en, der spørger mere jordnært, om der er gratis wi-fi.

Men en reel begivenhed er der ikke planer om.

- Vi har faktisk prøvet det for mange år siden. Det var en soveværelseskampagne for seks-syv år siden. Det er ikke noget, vi har på tegnebrættet lige nu, og hvis vi skal lave overnatning, skal det hænge sammen med en kampagne eller et tema. Vi laver det ikke for overnatningens skyld, siger kommunikationsansvarlig i IKEA Danmark Tina Lindharth til tv2oj.dk.

Der er også en grund til, at man beder folk om at anmelde de falske begivenheder på Facebook.

- Vi oplever et stigende misbrug af vores brand - især på Facebook. Derfor vælger vi at bede folk om at hjælpe os med at anmelde de her ting. Forbrugerne bliver alt andet lige også generede af, at folk laver konkurrencer og eksempelvis udlover kæmpe IKEA-gavekort, som formentlig ikke er der, siger Tina Lindharth.