Samarbejde, hash og penge

Det vil politikerne gerne diskutere i aften

I aften sender TV 2 | ØSTJYLLAND valgdebat med spidskandidaterne fra Randers Kommune.

Debatten bliver sendt på TV 2 | ØSTJYLLANDs egen kanal og på TV2OJ.dk fra klokken 19.45 til 21.00.

Her skal politikerne blandt andet diskutere, hvem der skal være borgmester efter valget, hvordan fremtidens skolestruktur ser ud og om Randers skal være forsøgskommune, når der kommer til fri hash.

Forud for debatten har TV 2 | ØSTJYLLAND talt med en række af kandidaterne.

Her kan du se, hvad de ser frem til at diskutere i aften:

Claus Omann Jensen, Venstre:

- Jeg vil gerne diskutere, hvad kommunen vil efter valget og hvordan vi får bedre samarbejde i det fremtidige byråd. De seneste år har vi Randers Kommune gennemført budgetforlig med meget smalle flertal. Hvis nogen peger på mig, vil jeg række over midten og spørge Socialdemokraterne, om de vil være med. Derudover jeg vil gerne tale om, hvordan vi kan skabe arbejdspladser.

Frank Nørgaard, Dansk Folkeparti

- Sådan noget om vindmøller. Om det kan være rigtigt, at vi som kommune skal gå foran og placere vindmøller, hvor det generer naboerne. Det kan ikke være rigtigt, hvis man har købt et hus og forventet at leve i fred og ro, og der så pludselig kommer vindmøller. Jeg vil også gerne sige min mening om SF's forslag om fri hash. Jeg synes, det er så upassende.

Jesper Bræmer, Liberal Alliance:

- Jeg vil rigtig gerne diskutere økonomi. Gælden i Randers Kommune er steget med 68 procent på 10 år. Det er selvfølgelig bemærkelsesværdigt. Gælden skal jo betales tilbage på et tidspunkt, og så bliver det de unge, der pludselig står med regningen. Det vil vi gerne være med til at løse nu.

Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten:

- Jeg ser frem til at få på bordet, hvorfor et flertal i byrådet synes, det er fornuftigt at bruge 173 millioner kroner på prestigeprojekter og skattegaver, mens kommunen til gengæld har skåret på midlerne til skoler og ældre. For eksempel har kommunen brugt penge på en nedsættelse af dækningsafgiften og på Nord Tribunen på AutoC Park. Hvorfor har man valgt at prioritere pengene på tant og fjas i stedet for det vigtige?