Sagsbehandling er urimelig

Kritik af administration af sygedagpenge

02:11

1 af 2

Administrationen af sygedagpenge i Randers kommune skal nu undersøges. Det sker efter en massiv stigning i antallet af klager fra borgere, der føler sig urimeligt behandlet. Nu skal en uvildig undersøgelse af kommunens sygedagpengeafdeling give klare svar på, om der er sket fejl.

Generelt er antallet af klager over Randers Kommunes sagsbehandling steget voldsomt de seneste år. I 2011 var der 284 klager, mens tallet sidste år var steget til 620 klager, en del af dem omhandler sygedagpenge.

Janni Melholdt Pedersen er én af de mange borgere, der er utilfredse med sagsbehandlingen i kommunen. Hun røg helt uventet ud af sygedagpengesystemet efter en arbejdsulykke. Hun håber på, at der snart kommer en konklusion på hendes sag.

- Så der kommer noget, så jeg kan komme til at få et normalt liv og et arbejde - selvom jeg godt ved, at det ikke kan blive på fuld tid, siger Janni Melholdt Pedersen, der lige nu er på kontanthjælp, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Randers Kommune forventer ikke, at den uvildige undersøgelse ligger klar før den nye reform af sygedagpengereglerne træder i kraft 1. juli.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.