Særligt buskort til pensionister

Randers-idé kan være på vej til flere kommuner

Der bliver skævet til Randers, når bestyrelsen for trafikselskabet Midttrafik fredag skal komme med en række forslag til kommende takstnedsættelser.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten er enige om at anvende 500 millioner kroner på at sænke priserne på landets kollektive trafik.

Hos Midttrafik foreslår man den mulighed at indføre et særligt pensionistkort, som man kender det fra Randers. For 300 kroner om året kan randrusianske pensionister frit køre rundt i alle kommunens 13 takstzoner.

Mulighed for at gøre noget for pensionister
Borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) var i sin tid ophavsmand til ordningen.

- Vi ønskede at få flere til at tage bussen af mange årsager. Samtidig kunne vi se en mulighed for at gøre noget godt for pensionisterne, der for manges vedkommende er en økonomisk trængt gruppe, fortæller Henning Jensen Nyhuus.

Han er ligesom formanden for kommunens Miljø- og Teknikudvalg, Kasper Fuhr Christensen (SF), glad for, at ordningen nu kan gå hen og blive mere udbredt.

- Vi har i Randers set, at pensionistkortet har fået flere passagerer i busserne. Det har særligt betydet flere passager midt på dagen, hvor der ellers traditionelt er færre. Typisk kører folk jo med bussen i myldretiden. Pensionistkortet er således ikke blot med til at sikre billig transport til en bestemt gruppe mennesker. Det er også med til at styrke den kollektive trafik helt generelt, udtaler Kasper Fuhr Christensen i en pressemeddelelse.      

Randers Kommune har i år udstedt næsten 7.000 pensionistkort.