Sækkestole giver læselyst

Skal hjælpe svage læsere blandt drengene

Mads i front med kammeraterne (fra venstre) Mikkel Andreas, Rasmus og Daniel. En hyggestund i sækkestolene gør drengene mere interesseret og dermed dygtigere til at læse Foto: Horsens Kommune/Per Algreen

Bankagerskolen i Horsens Kommune tager nu utraditionelle midler i brug for at give især de store drenge lyst til at læse. Skolen har lavet en særlig hyggekrog med mobile sækkestole og magasinholdere fyldt med gratisaviser og blade.

- Pigerne må også gerne bruge sækkestolene, men de er først og fremmest tiltænkt drengene i 7., 8. og 9. klasserne med det formål at gøre dem dygtigere til at læse. Vi håber, at drengene vil gøre det til en regelmæssig vane at synke ned i sækkestolene med en avis eller et blad, siger afdelingsleder Anette Frank i en pressemeddelelse.

De nye sækkestole er mobile, så de kan flyttes rundt på skolen, alt efter om eleverne bruger dem i frikvartererne eller i deres særlige læsestunder.

- Nogle vil måske kalde hyggekrogen for et naivt tiltag, men vi er nødt til at få eleverne gjort interesseret i andet end computerspil, som indeholder alt for få læsemæssige udfordringer. Som det er nu, har drengene ofte problemer med at løse faglige opgaver - for eksempel inden for matematik - af den simple grund, at de ikke formår at læse opgaven, fortæller Anette Frank.