Sådan undgår du svindel online

It-ekspert kommer med gode råd

01:10

1 af 2

Man kan ret simpelt øge sin sikkerhed online, fortæller it-sikkerhedsekspert.

TV 2 | ØSTJYLLAND har mandag fortalt, hvordan to kvinder fra Silkeborg har fået stjålet flere tusinde kroner online via Facebook, hvor der er brugt penge på Texas HoldEm Poker.

Svindlen er formentlig sket på den måde, at kvinderne har været inde på hjemmesider, der, uden at kvinderne ved det, har lagt et lille program ind på deres computere.

Programmet har så afluret deres kreditkortoplysninger og adgangskoder til Facebook. Med de oplysninger har de kriminelle, der formentlig sidder udenfor Europa, logget ind på kvindernes Facebook-sider og foretaget købene.

Se: Blev svindlet på Facebook

Ifølge Ole Graae, der er it-sikkerhedsekspert, kan man nemt sikre sig mod sådanne angreb.

- Jeg forslår, at man tilmelder sit kreditkort til en sikkerhedsordning, som langt de fleste banker, hvis ikke alle danske banker, tilbyder, og her tænker jeg på Verifiied by Visa og MasterCard SecureCode, siger Ole Graae, der er senior systemkonsulent hos Multihouse It-partner A/S.

Ved Verified by Visa skal man bruge sit NemID hver gang, man foretager en transaktion online, og på den måde forhindrer man tyvene i at lave lignende tyverier, som eksemplet ovenfor, forklarer Ole Graae.

Han fortæller desuden, at det gælder om at holde sin computer opdateret og have gode antivirusprogrammer.

Du kan læse mere om Visa og MasterCards sikkerhedsløsninger her.

I videoen øverst på siden kan du høre Ole Graae fortælle om sikkerhedsløsningerne.