Sådan overlever du en festival

Stil dig udenfor dit telt og råb "et kondom, tak", så plejer det at komme flyvende indenfor ganske kort tid.

Forfrossen vågner du op i et eller andet fremmed telt.

Du har tømmermænd, vabler, hedeslag, solskoldning, har haft ubeskyttet sex og er i øvrigt blevet bidt af en skovflåt. Hovedet og samvittigheden gør ondt, og lige om lidt begynder en ny dag i lejren med varme øl.

<B>Hjernen kan repareres</B>
Men sådan behøver dine festivaldage i Skanderborg ikke være. Uden at skulle gå rundt som en afholds-jomfruelig nonne kan du sagtens feste igennem uden at skulle døje med de ovenstående ting.

- Lad være med at drikke hjernen ud, men er skaden sket, kan du reparere dig selv ved at have chips, vand og cola i teltet, fortæller chefen for det medicinske beredskab på Skanderborg Festivalen, Peter Vedsted til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han er godt klar over, at en del festivalgæster vil opleve tømmermændenes onde luner.

- Al den alkohol, man drikker, vil kroppen optage, men en fed burger har tendens til, at alkoholen optages langsommere, fortæller han og opfordrer folk til også at indtage vand i rigelige mængder.

<B>Fodtøj og vabler</B>
Men det er ikke kun alkoholen, der kan give en træls oplevelse, og han er klar med masser af gode råd, så man har kræfter til en hel festival.

- Husk plaster og vabelplaster. Den opgave, vi bruger mest tid på på festivalen, er at behandle vabler på pigernes fødder, fordi deres fodtøj ikke er godt nok?så tag også ordentligt fodtøj med, fortæller han.

<B>Kondomet</B>
Det kan jo også hænde, at man ender to personer i énmandsteltet, og selvom man ikke har kondomer med i toilettasken eller har købt nogle i boderne, er der hjælp at hente.

- Så skal man bare stille sig udenfor teltet og råbe efter et kondom, og så plejer der ikke gå lang tid, før der kommer et flyvende, fortæller Peter Vedsted, som mener det hænger sammen med, at folk netop på det punkt støtter hinanden.

Derudover mener han, at toilettasken bør indeholde smertestillende piller og solcreme.

<B>Skovflåt</B>
Festivalen afholdes jo i en skov, og dermed er der risiko for at blive bidt af en skovflåt. Finder man en skovflåt på sig, skal man ikke gå i panik.

<I>Læs igen: Gå ikke i panik og lad skovflåten sidde.</I>

- Hvis ikke man har en tang til at fjerne skovflåter med, så kig forbi en af de mange samarit-telte, hvor vi kan fjerne den. Man skal ikke begynde at rive i den eller smøre den ind i alt muligt mærkeligt, da den så kan sprøjte sit maveindhold ind i kroppen og således smitte med borrelia, fortæller Peter Vedsted.

Ellers opfordrer han bare folk til at have godt humør med, hvor man passer på hinanden.

<a href="http://www.tv2oj.dk/skanderborg_festival_2007.asp" target="_blank">Klik her for at komme til TV 2 | ØSTJYLLANDs site om Skanderborg Festival</a>

Klik ind på <a href="http://www.trygfestival.dk" target="_blank">trygfestival.dk</a> og læs andre gode råd

<a href="http://www.smukfest.dk/page.asp?id1=225&id2=39&id3=0&id4=0" target="_blank">Klik her og læs om sikkerhed på Skanderborg Festivalen</a>