Sad fast i Randers havn

Randers fik kortvarigt ny fast forbindelse over fjorden, da hollandsk fragtskib kilede sig fast mellem to kajer i havnen.

Slæbebåden Jens Ove puffer det hollandske skib rundt med snuden.

Det hollandske fragtskib Lotus, der sejler med jern, satte sig onsdag formiddag uhjælpeligt fast i havnen. Uheldet skete under afsejling fra havnen, da strømmen tog fat i skibet og kilede det fast mellem de to sider af havnebassinet.

Her sad det fast fra klokken 9.30 til 11.30 da den lokale slæbebåd Jens Ove kom den flyvende hollænder til undsætning.

- Kaptajnen sov skam ikke, Han var på broen og styrede skibet. Men vi var uheldige med vinden og strømmen. Det er aldrig sket før, fortæller Dario Debour, som er dæksmand og maskinist på Lotus.

Hjælpeaktionen påkaldte sig en del opmærksomhed fra tilskuere på havnen, hvor vittige hoveder ikke var sene til at bemærke, at Randers nu endelig havde fået den ekstra faste forbindelse over fjorden, som byen har sukket efter i årevis.

Forbindelsen holdt dog kun to timer, hvorefter slæbebåden Jens Ove kunne puffe skibet rundt med snuden. Det hollanske fragtskib har ikke taget skade, vurderer kaptajn åbenbart, for skibet sejlede straks videre med kurs mod Sverige.