Sabaah hjælper homoseksuelle med anden etnisk baggrund

Mulighederne for hjælp er bedre i København end Aarhus

TV 2 | ØSTJYLLAND kunne lørdag fortælle historien om en kvinde med anden etnisk baggrund, der var bange for at stå frem med sin seksualitet, af frygt for hvilke følger det ville få.

I København findes foreningen Sabaah, der hjælper homoseksuelle og transkønnede med anden etnisk baggrund. Bestyrelsesmedlem Moeisha Ali Aden er ikke i tvivl om, at foreningen kunne hjælpe en kvinde, som hende TV 2 | ØSTJYLLAND snakkede med.

- Vi kunne hjælpe hende, ligesom vi gør med alle andre i København, i hvert fald dem, der ringer til os, det første vi gør, det er at tilbyde dem telefonisk rådgivning, så tilbyder vi dem rådgivning ansigt til ansigt, og derefter tilbyder vi dem at komme i vores ugentlige café, siger Moeisha Ali Aden.

Forskellen på København og Aarhus er, at der ikke er de samme muligheder for hjælp til homoseksuelle og transkønnede i landets næststørste by som i Hovedstaden. Moeisha Ali Aden mener, at kvinden ville blive hjulpet, hvis man havde de samme tilbud i Aarhus.

- Det ville hun helt klart kunne, vi har faktisk nogle folk, som er flyttet fra Aarhus til København, og dem i København, der er sprunget ud, kan vi bare se år for år, hvordan de får styrken til at være sig selv, siger Moeisha Ali Aden.

Øverst i artiklen kan du se et interview med Moeisha Ali Aden

 

 

Her kan du se indslaget om den aarhusianske kvinde
Her kan du se indslaget om den aarhusianske kvinde