Sådan vil Northside gøre årets festival bedre for gæsterne

Northside har flere nye tiltag på programmet til årets udgave af festivalen

To voldsomme skybrud gjorde sidste års Northside-festival til en våd affære. Foto: Sofie Mathiassen - Ritzau Scanpix

Rasmus Walther gav sidste år koncert på Northside Festival. Foto: Sarah Christine Nørgaard - Ritzau Scanpix

1 af 2

Mere overdækning, færre gæster, flere aktive frivillige og ingen professionelle pantsamlere.

Folkene bag den aarhusianske festival Northside har lyttet til kritikken fra tidligere år og lavet en række ændringer, der skal forbedre oplevelsen for de mange tusinde, der til juni vil fylde festivalpladsen.

Sidste års udgave af festivalen vil blive husket for mudder, mudder og mere mudder på grund af store mængder regn, og det vil ikke blive tilfældet i år, lyder det fra talsmand for Northside, John Fogde.

Læs også Anmelder roser årets Northside-program: - Det er fedt

- De to meget voldsomme skybrud var mere, end nogen festivalplads ville kunne håndtere, og resultatet var en meget våd og mudret omgang, siger han på festivalens hjemmeside og fortsætter:

- Derfor investerer vi nu i nogle nye løsninger, der skal sikre, at vand lettere kan løbe væk fra eksempelvis det stærkt trafikerede område ved indgangen og også fra selve pladsen, 

Blandt de de nye tiltag, der skal sikre en mindre mudret festival, er faste stier i området Outside og langs boderne på hovedpladsen, 270 kubikmeter flis på standby fra starten af festivalen og en forstærkning af beredskabet samt strategiske placeringer af dræn.

Gæsterne må håbe, at det vil gøre en forskel, hvis det atter regner i år, for sidste år meldte Northside også, at man var forberedt på en våd festival. 

02:52

VIDEO: Her fortæller John Fodge, at festivalen er klar til regnvejr. Indslaget er fra juni 2017.

Luk video

Mere plads og ly

Flere af gæsterne ved de seneste års Northside-festivaler følte sig noget klemt, og det vil Northside imødekomme ved en - for en festival, der tjener flere penge jo flere gæster der er - utradionel metode. Der er således sat 5.000 færre billetter i salg sammenlignet med sidste års festival.

Festivalen vil som noget nyt også kunne tilbyde 500 kvadratmeter overdækkede områder med borde og bænke, hvor man vil kunne spise et måltid i ly for regn eller solskin. Det sker ved at sætte sejl op på syv forskellige steder med boder.

De frivillige får i år et større telt med flere overdækkede siddepladser, mens et nyt tilmeldingsdepositum skal sikre, at de frivillige rent faktisk møder op.

Læs også Nostalgi på Northside: Tre top-navne klar til festivalen

Det er også slut med at indlevere ølkrus og kander for pant. Festival-arrangører og gæster er nemlig trætte af professionelle pantsamlere, der gennem en årrække har været et forstyrrende element på festivalen.

- Blandt andet har vi haft koncerter, hvor gæsterne har stået og ville høre musik, hvor pantsamlerne så har kravlet på alle fire med pandelamper og raget ind i folk, og det er jo irriterende, har talsmand for Northside John Fogde tidligere sagt til TV2 ØSTJYLLAND.

Northside havde problemer med store mængder regn under sidste års festival. Derfor investerer festivalen nu i nogle nye løsninger, der skal sikre, at vand lettere kan løbe væk. Foto: Sofie Mathiassen - Ritzau Scanpix

Læs også Northside vil bremse professionelle pantsamlere