Sådan popper du din champagne med en sabel
Vil du tilføje ekstra blær, når du skal åbne den mousserende vin i aften, så skal du læse med her
Vil du gerne blære dig ved at åbne den mousserende vin med en sabel eller lignende foran alle de gæster? Så er denne guide til dig.
Rådene kommer fra ejeren af Pinot Butik & Bar, der søndag afholdte det uofficielle danmarksmesterskab i champagnesabling.
Sådan sabler du flasken
Læg flasken på hovedet i is i minimum 10 min. forinden. Det gælder om at få flaskehalsen kold.
Fjern al folien og museletten (ståltrådskurven).
Sæt tommelfingeren i bunden af flasken. Hold fire fingre under flasken.
Find flaskens limning.
Læg din sabel til sigte.
Sigt altid væk fra levende væsener.
Træk din sabel tilbage.
Lad sablen glide langs limningen, så den støder mod flaskehalsen.
Brug ikke for mange kræfter, når du sabler – så risikerer du, at flasken springer.
Tjek dit snit (for glasskår) før du serverer. Jo rundere snit, desto bedre.
Gør det ikke i beruset tilstand.
Brug evt. en handske til at holde flasken med den hånd, der ikke holder sablen.
For at få den bedste åbning er det bedst at sikre sig en vin i en god kvalitet.
- Det er vigtigt, at du har en flaske mousserende vin, der starter med c. Enten Cava, Cremant eller Champagne. Det er de tre, der bliver fremstillet i en kvalitet, hvor flasken er stabil og kraftig nok til, at den ikke splinter, siger Anders Søgaard, der er medejer af Pinot Butik & Bar.
Læs også
Skikken med at åbne champagnen med en sabel er flere 100 år gammel.
- Rygtet siger, at det stammer fra Napoleons soldater, der for at fejre åbnede champagnen med deres sværd. I dag er det mest bare et festligt indslag, fortæller Anders Søgaard.