Sådan kommer åbningen af Kulturhovedstad 2017 til at foregå

Aarhus 2017 bliver skudt i gang med et stort show lørdag aften

Det store optog blev testet i Aarhus søndag eftermiddag

På lørdag går det løs, når den officielle åbning af kulturhovedstad 2017 bliver afholdt. Der er lagt op til en storslået aften, hvor arrangørerne forventer at op mod 60.000 mennesker vil være til stede i Aarhus.

Det hele starter klokken 19.00, hvor et optog med omkring 4.000 mennesker vil gå gennem byen.

Et stort optog skyder Kulturhovedstad i gang. Se ruten her: 

  Foto: Aarhus 2017

Optoget starter ved området omkring Musikhuset. Der er placeret korsangere i Rådhustårnet, og den færøske sangerinde Eivör synger sammen med koret optoget afsted.

Fra Musikhuset bevæger optoget sig videre mod rådhuset og Park Allé. Herfra går turen forbi Banegårdsgade og forbi Aarhus Rutebilstation.

Optoget slutter med et show på havnen ved Mindet, der involverer både lys, lyd og de mange tusinde statister, der er med i optoget.

Fakta om åbningen af Aarhus 2017

  • Den folkelige del af åbningsceremonien finder sted klokken 19, når tusindvis af frivillige og 1000 korsangere går i procession fra Musikhuset forbi rådhus og banegård og mod havnen.
  • Med sig har de 5000 lanterner, som er dekoreret med tegninger, håb og ønsker for fremtiden.
  • Derudover bærer de frivillige seks 10-12 meter lange vikingeskibe.
  • Vikingeskibene er udsmykket med inskriptioner fra Jellingstenene og lastet med symboler på værdier som frihed og velfærd.
  • Skibene er udstyret med højttalere og LED-lys, og skibenes sejl fungerer som lærreder, hvor publikum kan følge optoget og forskellige visuelle fortællinger.
  • Ved Mindet på havnen kulminerer showet med et lyd- og lysshow samt et festfyrværkeri frem mod klokken 21.
  • Den britiske teater- og eventinstruktør Nigel Jamieson står bag åbningsceremonien. Han stod for åbningsceremonien, da Liverpool blev europæisk kulturhovedstad i 2008, og havde også en finger med i spillet ved åbningen af de Olympiske Lege i Sydney i 2000.
Kilde: Aarhus 2017

Allerede om morgenen kan man cykle derudaf
Den officielle åbning finder sted lørdag aften, men allerede om dagen bliver der afholdt flere kulturelle arrangementer.

Et af dem er Dawn Ride, der bliver afholdt i alle 10 østjyske kommuner, Aarhus, Randers, Odder, Silkeborg, Norddjurs, Favrskov, Syddjurs, Horsens, Skanderborg og Samsø.

Dawn Ride er et cykelarrangement, hvor de deltagende først skal pynte deres cykel og derefter cykle afsted i samlet flok. Du kan se mere om, hvor de forskellige arrangementer finder sted her.

Åbningen af Kulturhovedstad 2017: 

Læs også Åbningen af Aarhus 2017: Her kan du parkere

 

Læs også Åbningen af Aarhus 2017: Sådan kører busserne