Så er det slut: Café Hack lukker efter penge-skandale

Programmet Café Hack tages af programfladen, fordi produktionsselskab har overtrådt DR's retningslinjer

Café Hack produceres af det eksterne produktionsselskab SK Productions og har Café Hack-vært Søren Dahl som medejer. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

P4-programmet Café Hack optages ofte - som navnet indikerer - på Café Hack på Aarhus Teater. Programmet bliver dog også sendt fra andre destinationer - mod betaling. Foto: Flemming Krogh - Scanpix

1 af 2

Det populære radioprogram Café Hack, der sendes om søndagen, tages af programfladen.

Det oplyser dr.dk. DR har besluttet at afbryde samarbejdet med det eksterne produktionsselskab SK Productions, der står bag programmet.

Det sker på baggrund af en redegørelse, der konkluderer, at selskabet uden om DR har lavet sponsoraftaler med steder rundt omkring i landet i forbindelse med produktionen af sommerudgaven af Café Hack.

Læs også Café Hack har tjent én million ved at bryde DR's regler

- Der må ikke kunne sås tvivl om DR's troværdighed, og der er ingen tvivl om, at SK Productions i forbindelse med produktionen af sommerversionerne af Cafe Hack har overtrådt DR's retningslinjer, når de har opkrævet penge fra de enkelte steder, siger radiochef Gustav Lützhøft til dr.dk.

Danmarks næstmest lyttede radioprogram, P4-programmet Café Hack, har over en årrække tjent mindst en million kroner på at sende radio fra forskellige destinationer rundt omkring i Danmark.

Det er i klar strid med DR's regler om skjult sponsorering. Det rapporterer Radio24syv.

Læs også Kattegatcentret betalte 90.000 kroner for at få besøg af Café Hack

Café Hack produceres af det eksterne produktionsselskab SK Productions og har Café Hack-vært Søren Dahl som medejer. 

Programmet sendes normalt hver søndag fra caféen Café Hack i Aarhus, men hver sommer tager programmet ud i landet for at sende sommerprogrammer.

Bliver eksponeret for en million

Radio24syv har kontaktet samtlige 36 destinationer, som Café Hack har sendt fra i årene 2013 til 2016.

15 af de 36 destinationer har oplyst til Radio24syv, hvad de har betalt for at få Café Hack til at optage et radioprogram hos dem - og samtidig blive eksponeret for en million lyttere på P4.

Café Hack ligger i samme lokaler som Aarhus Teater. Foto: Morten Thun - Scanpix

Rundspørgen viser, at Café Hack har tjent mindst 1.181.298 kroner på uretmæssig vis over de fire somre.

Det samlede beløb er dog reelt højere, da fire destinationer oplyser, at de har betalt et beløb, men ikke hvor meget de har betalt.

Ti destinationer er ikke vendt tilbage på Radio24syvs henvendelse, mens fem destinationer oplyser, at de ikke har betalt. 

Læs også Café Hack-skabere i chok over lukning: Vil lægge sag an mod DR

At opkræve penge for at sende radio rundt omkring i landet er i klar strid med DR's regler om skjult sponsorering.

I strid med DR's regler

DR meldte allerede sidste tirsdag ud, at det er i strid med DR's regler, når Café Hack opkræver penge for at sende radio rundt omkring i landet. Og i dag meldte Danmarks Radio så ud, at programmet lukker.