Så snak dog om det, DBU og DFU

Konlikten i fodboldverdenen raser

- Så snak dog om det.

Denne opfordring kommer fra formanden for Aarhus Fodbolddommerklub, Morten Rask Thomsen, der er træt af at Dansk Fodboldspil-Union og Dansk Fodbolddommer-Union ikke kan finde ud at at tale sammen og finde en løsning på en flerårlig konflikt.

- Vi er endt som gidsler, fordi to parter ikke kan finde ud af at samarbejde, siger Morten Rask Thomsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Konflikten udspringer af, at SKAT i efteråret 2011 ændrede det beløb, som en dommer må modtage for at dømme en kamp fra 200 kroner til 250 kroner i timen. DFU har derfor ønsket at satsen skal stige til 218 kroner per time i 2013 - men det vil DBU ikke gå med til.

 

- Denne konflikt tjener ingen og skader kun rekrutteringen og fastholdelsen af dommere og ledere i dommerverden, siger Morten Rask Thomsen.

Forhandlingerne er brudt sammen og DFU har varslet konlikt. Samtidig forsøger DBU at lokke dommerne over til dem selv. De tilbyder dommerne en sats på 207 kroner for at dømme under DBU.

- Vi undlader nu at dømme kampe, fordi vi ikke ønsker at forlade vores klub, vores kammeratskaber, vores venner. Det tror jeg alle, der har en klub, har forståelse for. Stigningen i lønforholdene er helt underordnet - nu gælder det en helt anden kamp - kampen for vores klubs eksistensgrundlag. Den kamp er langt mere alvorlig end kampen for højere omkostningsgodtgørelse, siger han.