Så mange bilister røg i fælden

Fangsten overrasker politiet

Over hele landet har færdselspolitiet i perioden den 10. til den 16. marts været på gaden for at fange de syndere, der glemmer selen eller ikke kan lade mobiltelefonen være, når de sidder bag rattet.

Og resultatet overrasker politiet.

I Østjylland har politiet via kampagnen indberettet 184 tilfælde alene i forbindelse med den målrettede indsats, hvor bødehæftet måtte frem.

75 af de bøder er skrevet til bilister, der havde glemt at spænde sikkerhedsselen, 63 brugte håndholdt telefon, mens de resterende 46 forseelser skyldes alt fra fejl og mangler på bilen, kørsel uden kørekort og et enkelt tilfælde af spirituskørsel.

- Mere end halvdelen af de bilister, vi stoppede, brugte ikke sele, og det har overrasket os negativt, siger Laust Jakobsen, der er vicepolitikommissær hos Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: 33 bøder på to timer

Derimod var det mere forventeligt, at mange ikke kunne lade telefonen være i fred.

- Vi vidste godt, at der desværre er mange, som bruger mobiltelefonen, selvom man nemt kan købe et håndfrit sæt, eller selvom man måske allerede har det i bilen, men bare ikke bruger det, så det var sådan set forventeligt, siger Laust Jakobsen.

Mens der i Østjylland røg 184 i fælden, har der været små 3.000 forseelser på landsplan i forbindelse med indsatsen.

I Østjylland har politiet i perioden lavet 19 kontroller. Ud af de 19 er omkring tre fjerdedele lavet i og omkring Aarhus.

Det koster 1.500 kroner, hvis man bliver taget for at tale i håndholdt telefon, sende sms'er eller lige tjekke Facebook, mens man kører bil.