Så er kontrakten skrevet under

Nyt Psykiatrisk Center i Skejby på plads

Det er nu sikkert, at det bliver Team KPC, der komme til at stå for byggeriet af Nyt Psykiatrisk Center i Skejby ved Aarhus Universitetshospital.

Tirsdag blev kontrakten nemlig skrevet under på det 50.000 kvadratmeter store byggeri samt overtagelsen af det psykiatriske hospital i Risskov, som fremover kommer til at huse beboelse og rekreative områder.

Konsortiet Team KPC består af KPC Herning A/S og pensionsselskaberne PKA og Lærernes Pension.

- Samarbejdet med Team KPC omkring byggeriet af Nyt Psykiatrisk Center i Skejby, gør det muligt, at vi nu får skabt nye, moderne rammer til den psykiatriske behandling til gavn for os alle sammen. Der er heller ingen tvivl om, at vi ved at samle somatikken og psykiatrien kan tilbyde bedre og mere sammenhængende forløb til de psykiatriske patienter, og det kan forhåbentlig være med til at nedsætte den høje overdødelighed blandt denne patientgruppe, siger Bente Nielsen, der er Regionsrådets 1. næstformand.

Byggeriet af Nyt psykiatrisk Center opføres som et offentligt-privat partnerskab (OPP), hvor ansvaret for design, projektering, udførelse, drift og vedligehold af bygningerne, samt delvis finansiering, udbydes gennem én samlet kontrakt med en kontraktperiode på i alt 30 år.

Centeret skal senest i 2019 afløse det over 150 år gamle psykiatriske hospital i Risskov.