Så er der 99 millioner igen

Kulturby har fået sin første millionsponsor

Foto: Aarhus 2017

Der skal millioner på bordet for at realisere kulturhovedstadsprojektet i Aarhus. Helt præcist skal der skrabes i alt 500 millioner kroner sammen.

Derfor venter der masser af benarbejde for at få økonomien på plads, inden byen i 2017 kan fejre sin status som Europæisk Kulturhovedstad.

I dag har projektet nået en milepæl. Kulturhovedstadsprojektet har fået lovning på et sponsorat på en million kroner fra virksomheden Proshop Europe.

Penge fra erhvervslivet er nemlig en vigtig post på projektets budget. EU, fonde og sponsorer blandt andet i form af erhvervslivet skal til sammen bidrage med 100 millioner kroner - det vil sige en femtedel af det samlede budget.

Den første million fra erhvervslivet vækker glæde hos fonden bag projektet, som satser på, at der er flere på vej:

- Jeg ser frem til samarbejdet og håber, at mange andre virksomheder vil følge det gode eksempel. Kun gennem et tæt parløb med erhvervslivet og fonde kan vi skabe et kulturhovedstadsår, der vil vække genlyd i Europa, siger direktør i Fonden Aarhus 2017, Rebecca Matthews.

Arrangørerne forventer, at der i løbet af de næste par uger vil være flere aftaler om sponsorater på vej.

Udover erhvervslivet, fonde og EU bidrager Aarhus Kommune med 100 millioner kroner, Region Midtjylland med 55 millioner og øvrige 18 værtskommuner i regionen med 45 millioner.

De resterende 200 millioner kroner skal komme fra et statsligt bidrag, men det er endnu ikke bestemt, hvor meget politikerne vil afsætte.