S om færre varme hænder: - Det er et meget stort problem

Der skal handles nu. Det erkender regeringspartiet, der vil indkalde til drøftelser med velfærdsuddannelserne og eksperter efter sommerferien.

- Der er ingen tvivl om, at det er et meget stort problem. Det er en stor udfordring at stå med, og vi ser på det med stor alvor, at der er det her store fald.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokratiets uddannelsesordfører, Kasper Roug, ovenpå offentliggørelsen af optaget på velfærdsuddannelserne, der er faldet 14 procent. 

Han mener, at der er mange årsager til de faldende tal. Blandt andet den negative omtale af fagene, og så hjælper en strejke også sjældent på omdømmet, vurderer han.

Vil indkalde parter efter sommerferien

Derfor kommer der også handling til nu. 

- Konkret vil vi efter sommerferien indkalde de parter, der ved noget om det her. Det er dem, der står for uddannelsen, der er de fremmeste eksperter på det, og så skal parterne omkring arbejdsgiver og lønmodtager også med ind i lokalet for at drøfte, hvad vi kan gøre ved den her alvorlige situation. Og så tager vi naturligvis en politisk drøftelse af det bagefter, siger Kasper Roug.

quote Det er klart, der skal komme en reaktion på det her.

Kasper Roug, uddannelsesordfører

Og på trods af, at regeringen har investeret 600 millioner kroner i videregående uddannelser, erkender ordføreren også, at det ikke er nok.

- Det er klart, der skal komme en reaktion på det her.

- Det er mange ting, der gør, at det ser ud, som det gør. Så der er ingen snuptagsløsninger, det kommer til at være en bred vifte af løsninger.

Derfor har det ifølge ham stor indflydelse, at problemerne nu italesættes.