S: Politisk spin af værste skuffe

Velfærdslisten uddeler flyers om truet skole

De fleste borgere i Havndal har de seneste dage modtaget en flyer i deres postkasse med budskabet "Byrådet er i gang med at lukke Havndal Skole - De tør bare ikke sige det!".

Afsenderen er partiet Velfærdslisten, som er utilfredse med Randers Kommunes måde at styre skolens økonomi.

Ifølge partiets spidskandidat Kasper Fuhr Christensen hænger skolens økonomi slet ikke sammen, og skolen vil derfor på sigt være tvunget til at lukke.

- Når skolen har betalt sine udgifter hver måned, går budgettet i nul. De har en gæld på to millioner kroner til kommunen, så de er sat i en økonomisk benlås, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den omdelte flyer vækker modstand hos Socialdemokraterne i Randers. Gruppeformand Leif Gade (S) fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at Velfærdslistens kritik ikke passer.

- Det er politisk spin af værste skuffe. Det kommer ikke på tale, hverken før eller efter valget. Det ville jo være en katastrofe for byen, derfor hører det ingen steder hjemme at begynde at skabe utryghed blandt borgerne, siger Leif Gade, gruppeformand for Socialdemokraterne i Randers, til TV 2 | ØSTJYLLAND og tilføjer:

- Vi ved, det er dyrere at drive en lille skole fremfor en stor. Den pris er er et flertal i byrådet villig til at betale.

Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen fastholder dog sin kritik. Han mener ikke, at økonomien kan blive ved at bære det massive pres:

- Den pris er de ikke villige til at betale. Deres budget hænger ikke sammen, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten.