S: Ministeren må ind i sager om anbringelser

Socialdemokraterne har fået nok af kulegravninger i Århus. De vil have handling fra velfærdsministeriet.

Onsdag kunne TV 2 | ØSTJYLLAND vise billeder fra et hjem i det nordlige Århus, hvor to børn på tre og seks år efter alt at dømme er udsat for et omsorgssvigt.

I mere end et år skulle bekymrede naboer have forsøgt at råbe Århus Kommunes Socialforvaltning op. Forgæves.

Onsdag aften lovede Socialrådmand Gert Bjerregaard en kulegravning i sagen . Men det er ikke nok, mener Socialdemokraterne på Christiansborg.

- I stedet for mere kontrol og kulegravning er der snarere brug for konkret handling og en holdningsændring igangsat af politikerne. Blandt andet må der komme et utvetydigt signal om udgangspunktet må være barnets bedste. Det koster mange penge at anbringe et barn, men det koster meget mere at rette op på svigt fra barndommen, lyder det fra René Skau Björnsson, der er politisk-økonomisk ordfører for Socialdemokraterne.

Så Socialdemokraterne vil have, at velfærdsminister Karen Jespersen fra Venstre skal gå ind i sagerne om anbringelserne af børn og unge i Århus.

Men Bünyamin Simsek, der er medlem af socialudvalget i Århus for Venstre, mener, at Socialdemokraternes udmelding gør mere skade end gavn.

- Socialdemokraterne med stoppe med at forfølge deres poltik på bekostning af offentlige ansatte og professionelle mennesker, der arbejder med børn. Naturligvis kan alle lave fejl, og derfor skal en undersøgelse også belyse hvad der er op og ned. Det skal ikke handle om, at politikere skal få skovlen under hinanden, men at vi skal gøre det godt for børns fremtid, lyder det fra Simsek.

Læs tv2oj.dk's tema om sagen