S: Fastholder moske-plan

Derfor vil Soc.dem. give grønt lys for stormoské

Gellerupparken skal være mindre lukket og mindre ghettopræget.

Det er en af visionerne bag den omfattende helhedsplan for området, som byrådet i Aarhus vedtog i 2011.

Inden for planen for alvor er ført ud i livet, er der nu kommet grus i maskineriet, når det kommer til den politiske opbakning til projektet.

LÆS OGSÅ: VK: Drop stormoské

I går meldte Venstre og Konservative ud, at de ikke længere ønsker at støtte helhedsplanen, hvis Aarhus Kommune vil sælge en byggegrund til initiativtagerne bag en stormoské.

Den udmelding vækker undring hos Socialdemokraternes politiske ordfører i Aarhus Kommune, Lotte Cederskjold.

- At Venstre og Konservative vil melde sig ud af den aftale, må stå for deres egen regning. Jeg synes, det er rigtig ærgerligt. Jeg synes, det er en underlig måde at bedrive politik på, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Venstre og Konservative mener, at grønt lys for en stormoské går stik imod byrådets vision om, at Gellerupparken skal omdannes til en attraktiv bydel.

Ifølge Lotte Cederskjold (S) kan stormoské og helhedsplanen sagtens spille sammen:

- Vi har sådan set en grundlovssikret ret til religionsfrihed, og den står vi altså vagt omkring, siger Lotte Cederskjold og uddyber:

- Det handler egentlig bare om, at vi har nogle borgere, som gerne vil have et ordentligt sted at udøve deres tro. Det synes vi egentlig, de skal have lov til. Det vil vi ikke i stå i vejen for.

Hvis det står til Venstre og Konservative, skal det skrives ind i helhedsplanen, at der ikke skal placeres en stormoské i området.