Rygpatienter behandles privat

Regionen sparer 5 mio. kr. på udlicitering

400 østjyske rygpatienter skal hvert år opereres på to privathospitaler. Det er resultatetet af en udlicitering, som Region Midtjylland netop har foretaget

Formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Carl Johan Rasmussen (S), anslår, at regionen sparer 4-5 millioner kr. om året ved at lade de private foretage operationerne.

Han siger, at aftalen er led i en bevidst strategi om at samarbejde med private udbydere. 

- Hver måned henviser vi 50-60 patienter med ondt i ryggen og nakken til undersøgelse eller behandling på privathospitalerne. Derfor giver det god mening med en aftale, netop på dette område, siger formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Carl Johan Rasmussen (S).

Tid inden for en måned
Uden en aftale skulle regionen betale en "liste-stykpris", som tilsammen ville være de 4-5 mio. kroner dyrere end den pris, regionen nu har fået hjem gennem en aftale.

- Vores ambition er, at vi fremover vil kunne give alle ortopædkirurgiske patienter en tid inden for en måned. Enten på et af vores egne hospitaler, eller på et af de private samarbejdssygehuse, siger han. 

Fem private hospitaler bød på opgaven. Resultatet blev, at rygoperationer i nakken foretages på Ortopædisk Privathospital Aarhus og rygoperationer i lænden på PrivatHospitalet Skørping