Rygesag mod staten

Sag på vej mod staten om den omstridte rygelov

En række østjyske restauratører har nu fået en advokats ord for, at de godt kan føre en sag mod staten. Restauratørerne føler, at den nye lov krænker deres ejendomsret - og nu har de altså fået grønt lys til at gå i retten.

- Han har ikke rådet os til det men han har informeret at vi gøre det og det vil vi da bestemt.

- Nu kommer vi videre og håber selvfølgelig på at der kommer

Christian Harlang 33122062 -

På trods af demonstrationer bl.a. foran Christiansborg, blev den nye rygelov som bekendt vedtaget. Det fik restauratørerne fra Restauratørforeningen af 1881 til at beslutte sig for at trække staten i retten, fordi de mener, rygeloven er et brud på deres ejendomsret - og ret til at bestemme over deres egen forretning.

Indtil i dag har der dog været diskussioner om det overhoved var muligt at anlægge sådan en sag. Men gruppens advokat vurderer altså, at der er et grundlag. Og nu ser restauratørerne så frem til en tur i retten i kampen mod rygeloven.

Og de kæmper heller ikke alene - forleden fik gruppen opbakning fra Fonden Himmelblå, som flere kunstnere som blandt andre Kim Larsen, Erik Clausen og Leif Sylvester Petersen står bag. De bakker op om restauratørernes kamp mod rygeloven - ikke mindst økonomisk: