Ryanair-rabat stadig tvivlsom

Det er endnu ikke klart, om Aarhus Lufthavns rabat til Ryanair er lovlig. I dag fastslog EU-Kommissionen, at Ryanair har modtaget ulovlig støtte i Belgien. Eksperter mener dog ikke, at den får betydning i Tirstrup.

Aarhus Lufthavn har gennem flere år givet en særlig rabat til det irske luftfartsselskab Ryanair. I dag fastslog EU-Kommissionen, at selskabet har fået ulovlig støtte i Belgien. Ud fra det, kan man dog hverken konkludere, om ordningen i Tirstrup er lovlig eller ulovlig.

- Der er dog tale om en helt anden form for rabat i Aarhus Lufthavn. I Belgien var der tale om direkte statsstøtte. I Tirstrup er der tale om en rabat, som andre selskaber også ville have kunnet forhandle sig til, siger Klaus Givskov, der er journalist på dagbladet Børsen, til TV 2 / ØSTJYLLAND.

Amtsrådsmedlem og byrådspolitiker Brian Korsgaard (DF), der er bestyrelsesformand for Aarhus Lufthavn, nærlæser nu også afgørelsen fra EU med sindsro.

- For mig er der ingen sammenligning mellem den belgiske støtte og vores rabatter. Så vidt jeg kan se, er der nærmere åbnet for andre former for støtte til luftfartsselskaberne. Det har indtil videre ikke betydning for vores samarbejde med Ryanair, vurderer Brian Korsgaard over for TV 2 / ØSTJYLLAND.

Ryanair flyver netop fra Tirstrup, fordi lufthavnen i lighed med andre små, regionale lufthavne i Europa giver rabat. Rabatten er vigtig, for at flyselskabet kan sælge billetter til lavpris.

Statens Luftfartsvæsen er ved at undersøge, om Aarhus Lufthavns rabatordning er ulovlig. Og nu vil man nærlæse EU-Kommissionens afgørelse for at se, om det får nogen betydning for sagen.

Aarhus Lufthavn kæmper hårdt for at beholde sin rabatordning og dermed Ryanair som kunde. Lufthavnen mistede i fredags flyselskabet Cimber Air som kunde.