Stor opbakning: Ry støtter lukningstruede Natteravne

Overfaldet i Ry for en måned siden har fået byens forældre til at bakke op om byens Natteravne

01:35

- Det vil være rigtig synd, hvis Natteravnene bliver nedlagt. De unge mennesker har brug for, at vi er derude, siger Katja Hillers.

Hun var sammen med godt 50 andre voksne mødt op til Natteravnenes generalforsamling i Ry.

Katja Hillers.

Natteravnene i Ry har været på vej til at blive lukket. 

Men episoden i begyndelsen af februar, hvor en 16-årig dreng blev overfaldet med brændende benzin af jævnaldrende i Ry, har fået forældrene til at bakke Natteravnene op.

Sådan bliver du Natteravn

- Navneravnene har altid brug for flere frivillige voksne, som er parate til at gøre en indsats - måske kun et par gange i kvartalet

- Vil du vide mere om Natteravnene, selv blive natteravn eller har du lyst til at starte en forening af Natteravnene i dit område, kan du kontakte organisationen på tlf. 70121299 eller skrive en mail til natteravn@socialtansvar.dk

- Hvis du har lyst til at blive Natteravn, vil du blive hilst meget velkommen i en hvilken som helst af lokalforeningerne.

Katja Hillers har et bud på, hvad der skal til for at skabe et godt og trygt miljø for de unge i Ry:

- Jeg tror, det kræver, at vi er synlige som voksne. At vi er der og engagerer os i de unges liv, så de ved, at vi er interesserede.

Læs også Natteravne skaber ro: Nu er Randers et sikkert sted at gå i byen

Søren Johansen deltog også i mødet. Han har selv teenagerbørn. 

- Det er klart, at jeg er interesseret i, at vi har et godt miljø for de unge i Ry, siger han og kommer ind på, hvad han personligt kan bidrage med:

- Jeg kan gå nogle ture, og så har jeg også været inddraget i foreningslivet på anden måde, så jeg har noget erfaring, jeg kan bidrage med.

Søren Johansen mener, at Natteravnene gør en forskel.

- Erfaringerne rundt omkring viser, at bare det, at der er nogle voksne til stede, er super godt. Jeg hører, at de unge er glade for, at der er nogle voksne. 

Øverst kan du høre mere om Natteravnene i Ry.