Rute til Aarhus Pride klar: 'Bøsse' bliver stadig brugt som skældsord

- Der er stadigvæk en del, der ikke vil gå med deres kæreste hånd i hånd gennem byen. Mange føler, at de bliver mere synlige og skal stå til regnskab

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Foto: Jens Thaysen - Scanpix

Foto: Jens Thaysen - Scanpix

1 af 3

Når Aarhus Pride går parade gennem byen lørdag den 3. juni 2017, bliver det også til en tur igennem midtbyen.

Paraden begynder på Bispetorv, hvorefter deltagerne tilbagelægger den 2,9 kilometer lange rute i store dele af midtbyen.

Ruten gør blandt andet igennem Latinerkvarteret, Vestergade, Strøget og Banegårdspladsen.

Læs også Nydanske homoseksuelle strømmer mod Aarhus for hjælp

Ifølge formanden for Aarhus Pride, Mads Hedelund, er det for mange deltagere kun den ene dag på året, hvor de tør tage deres kæreste i hånden eller give deres partner et kys på et offentligt sted.

Der er stadigvæk en del, der ikke vil gå hånd i hånd med deres kæreste  ned gennem byen.

Mads Hedelund, Aarhus Pride

- Der er stadigvæk en del, der ikke vil gå hånd i hånd med deres kæreste ned gennem byen. Mange føler, at de bliver mere synlige og skal stå til regnskab. En gang imellem får man kommentarer. Det sker mindre og mindre, men det sker, siger Mads Hedelund til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Paraden ender i Musikhusparken, hvor resten af dagens arrangement finder sted. Aarhus Pride har siden 2013 arrangeret en parade gennem byen og efterfølgende fest.

- Det første år var vi i tvivl om, om der overhovedet kom nogen, men der deltog et par hundrede. I år håber vi på lidt flere deltagere. Vi regner med 5.000-6.000 i år, siger Mads Hedelund.

Læs også Sabaah hjælper homoseksuelle med anden etnisk baggrund

Aarhus Pride markerer en kamp- og festdag for lige rettigheder. 

- Det er først for nylig, at det at være transperson er blevet fjernet fra listen og psykiske sygdomme. Ordet 'bøsse' bliver stadig brugt som skældsord. Tænkt hvis vi brugte skældsord om folk med en anden hudfarve eller religion, siger Mads Hedelund.

Alle er velkomne til paraden. 

01:46

VIDEO: Pride betyder det hele. Det er jo fantastisk at få lov at vise, at vi er her, og vise at vi ikke er så slemme, som folk går og tror, sagde Miss OTB under sidste års Aarhus Pride.

Luk video