Russisk handel til Horsens

Vitus Bering kan give russisk handel

Vitus Berings Plads Horsens. Foto: Google Street View

Handelskammeret i Kamtjatka i Rusland har lavet en officiel henvendelse til BusinessHorsens, hvori de skriver, at de ønsker et handelssammarbejde.

Ifølge en pressemeddelelse fra BusinessHorsens ville Handelskammeret i Kamtjatka sikkert aldrig have skænket Horsens en tanke, havde det ikke været for Vitus Bering, der er født og opvokset i Horsens.

Vitus Bering, der også kaldes "Zarens danske Columbus", var marineofficer i russisk tjeneste, og han har grundlagt hovedbyen Petropavlovsk i Kamtjatka-provinsen.

Ifølge Torben Busk, der er erhvervschef i BusinessHorsens, skal der nu findes virksomheder, der kan se forretningsmæssige muligheder i et samarbejde.

Når der, efter planen, er blevet fundet interesserede virksomheder, bliver næste skridt at få direktøren for Handelskammeret i Kamtjatka på besøg i Horsens, hvor han kan mødes med de interesserede virksomheder.

Ifølge BusinessHorsens findes de mest oplagte forretningsmuligheder indenfor blandt andet teknologi til fremstilling af byggematerialer, fiskeforarbejdning, fødevaredistribution og skibsreparation.

Erhvervschef hos BusinessHorsens, Torben Busk, håber at en håndfuld lokale virksomheder vil udnytte den kontaktservice som Handelskammeret i Kamtjatka og BusinessHorsens i fællesskab har etableret.