Rundhøjskolen lukkes

Et vanskeligt, men nødvendigt forlig, siger rådmand

Efter flere døgns forhandlinger er partierne bag skoleforliget i Aarhus blevet enige om at fastholde de lukninger og fusioner, der blandt andet betyder at Rundhøjskolen lukkes. 

Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge, er tilfreds med aftalen, som overordnet set veksler ledige kvadratmeter til bedre undervisning. Ifølge Kristian Würtz har forligsparterne stræbt efter at imødekomme de høringssvar, der er sendt ind.

- Det er vanskeligt, men nødvendigt at ændre skolestrukturen i Aarhus. Vanskeligt, fordi vi med ændrede skoler ikke kan undgå at forandre hverdagen for elever, medarbejdere, ledere og forældre. Og nødvendigt, fordi vi nogle steder har svært ved at fylde lokalerne op, mens det andre steder er svært at være der. Griber vi ikke ind nu og lukker skoler, vil vi i stedet være nødt til at fyre lærere og skære i folkeskolens kerneydelse, undervisningen, siger Kristian Würtz i en pressemeddelelse. 

En enkelt justering har høringssvarene dog kastet af sig: 

- Vi har blandt andet noteret os, at man i Rundhøjskolens lokaldistrikt oplever en større tilknytning til Højbjerg-området end til Viby-området. Derfor har vi valgt at dele Rundhøjskolens skoledistrikt mellem Rosenvangskolen og nu Holme Skole frem for Viby Skole. Dette imødekommer også ønsker til skoleveje, ligesom det skaber bedre rammer for det boligsociale arbejde, fortsætter Kristian Würtz

Alle partier i Aarhus Byråd minus Dansk Folkeparti og Enhedslisten står bag beslutningen i budgetforliget om at spare 10-15 millioner kroner på skolestrukturen ved at lukke to til fire skoler.

Se mere øverst på siden.