Ruineret af kattesag

32-årig udlejer har mistet alt på at leje lejlighed ud til kattedame med 100 katte i Voel

Genrefoto.

- Alt der kunne gå galt er gået galt i den her sag.

Sådan lyder det fra 32-årige Anne Lis Toft, der mistede alt hun ejede, da hun lejede sin lejlighed i Voel ved Silkeborg ud til en kvinde, der avlede katte.

Katteavleren blev i januar politianmeldt for dyremishandling og hærværk på gården ved Voel, hvor hendes 100 bengalerkatte havde overtaget stuehuset og ødelagt alt inventar med katteafføring.

Gården tilhørte Anne Lis Toft, der havde lejet den ud til katteavleren. Nu måtte hun konstatere, at det nyistandsatte hus var totalt ødelagt. De fleste af kattene fra huset blev aflivet. Enkelte overlevede og blev behandlet af Dyrenes Beskyttelse.

- Hun har smadret mit liv. Jeg er drænet for penge. Jeg har intet og kæmper nu for at kunne betale min husleje 1. december, siger Anne Lis Toft.

- Jeg har lånt flere hundredetusinde kroner af mine forældre og selv brugt 400.000 kroner til oprydning, containere, advokater og en masse andre udgifter som for eksempel vandregningen fra gården på 24.000 kroner, som lejeren aldrig har betalt, fortæller hun.

Gården var hendes private opsparing, og hver gang hun har haft penge i overskud, har hun brugt dem på renovering og vedligehold. Penge der efter al sandsynlighed er tabt nu.

Efter en ferierejse fandt hun desuden ruderne i gården smadret af ukendte gerningsmænd, der havde efterladt sig ølflasker i den forladte bygning.