Rufus Gifford: Vi tager hygge med os, men ikke lakridser

- Den dejlige del af hygge er det at sætte pris på øjeblikket i form af et stearinlys eller en god samtale med en ven

01:16

Onsdag aften sagde den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, farvel til Østjylland.

Det gjorde han i en proppet rådhussal på Aarhus Rådhus.

Til arrangementet fortalte han, at hvis der er noget, han og ægtemanden Stephen DeVincent især tager med fra opholdet i Danmark, er det hygge og stearinlys.

01:34

VIDEO: Her kan du se Rufus Gifford svare på spørgsmålet, om parret har overvejet at blive i Danmark. Videoen er på engelsk.

Luk video

- Vi vil gøre vores hus så hyggeligt som muligt. Uanset hvor vi tager hen. Som amerikanere er vores syn på hygge anderledes. Vi elsker det, men det er meget anderledes. Men det er vokset på os, og vi sætter stor pris på det, siger Rufus Gifford.

Han fortæller, at amerikanere ofte kigger ud i fremtiden. 

- Den dejlige del af hygge er det at sætte pris på øjeblikket i form af et stearinlys eller en god samtale med en ven. Det tager vi med hjem, siger Rufus Gifford.

Læs også Rufus Gifford stiller måske op til præsidentvalget

Til gengæld lader parret os danskere beholde lakridser. Og flødeboller.

- De eksploderer på flyet. Det lærte vi på den hårde måde en jul, siger Rufus Gifford.

Rufus Gifford har været USAs ambassadør i Danmark siden 2013. I oktober 2015 blev han gift på Københavns Rådhus med Stephen DeVincent.

I videoen øverst i artiklen kan du høre mere om Rufus Giffords forhold til hygge. Videoen er på engelsk og er ikke tekstet.

02:07

VIDEO: Her kan du høre Rufus Gifford fortælle om en historie, han hørte i Det Hvide Hus, og som berørte ham meget. Videoen er på engelsk.

Luk video