Royal sexplakat udstilles

Den kontroversielle plakat, der forestiller kongehuset i et sexorgie, vises nu for første gang i Danmark

Den royale sexplakat "Dusken er tilbage" bliver nu udstillet for første gang i Danmark.

Det er kunstnergruppen Surrend, der står bag den omdiskuterede plakat, der viser medlemmer af det danske kongehus udfolde sig i forskellige seksuelle akter.

Fra på torsdag kan værket ses i forbindelse med Aarhus Comedy Festival.

- Vi er glade for, at plakaten vises i en spændende sammenhæng, hvor netop grænserne for kunst og satire bliver sat på dagsordenen, siger Jan Egesborg fra Surrend.

Plakaten har tidligere været skyld i, at Den Gamle By i Aarhus aflyste en hel udstilling fra skabergruppen Surrend. Men Aarhus Comedy Festival lader sig ikke skræmme.

- Grænser kan krydses, drages, søges, rives ned, forebygges og undersøges. Det er det, som er den kunstneriske udfordring for årets festival. Derfor er vi glade for at kunne præsentere Surrends grænsesøgende plakat, siger festivalleder Tommy Nielsen.

Gav betænkeligheder
Den royale plakat skulle den 13. oktober sidste år have været en del af en retrospektiv udstilling på Dansk Plakatmuseum, der ligger i Den Gamle By i Aarhus.

Men plakatens kontroversielle indhold gav anledning til betænkeligheder hos Den Gamle Bys ledelse, og Surrend accepterede at trække den tilbage fra udstillingen. Samtidig krævede museet dog, at den ikke måtte vises andre steder.

Alligevel offentliggjorde Surrend plakaten, der kan ses flere steder på nettet, og derfor besluttede Den Gamle By at aflyse hele udstillingen.

Plakaten har sidenhen været udstillet i udlandet - senest Berlin, men vises nu for første gang i Danmark.  "Dusken er tilbage" udstilles fra den 31. marts til den 10.  april i Aarhus Comedy Festivals Comedy Store på Frederiksgade i Aarhus C.

Se sexplakaten i fuld størrelse ved at klikke på linket ovenfor til højre.