Royal Run-ruter i Aarhus er offentliggjort: Se dem her

Onsdag er ruterne for Royal Run i Aarhus blevet offentliggjort. De byder på det bedste af Aarhus - og med flere overraskelser undervejs

Ruterne til Royal Run byder også på små overraskelser undervejs. Foto: Lars Møller

Den 21. maj inviterer kronprins Frederik danskerne med til sin 50 års fødselsdag. Det markeres med en stor løbefest - Royal Run - i landets fem største byer, herunder Aarhus.

Og i dag, onsdag, blev de to ruter i Aarhus offentliggjort, så de friske løbere nu ved, hvor turen går hen, når det løber af stablen 2. pinsedag.

Læs også Royal Run melder udsolgt i Aarhus: Stadig muligt at løbe med kronprinsen

Ruterne har både start og mål på Frederiks Allé, der ligger midt i mellem Musikhuset, Aros og Aarhus Rådhus.

På ruterne får man det bedste med af Aarhus. Men man kommer også forbi de områder, som kronprinsen har en historie med, og som kongefamilien har en tæt tilknytning til.

Thomas Glud, løbsteknisk ansvarlig, Aarhus

Og deltagerne kan forvente en god, stemningsfuld oplevelse i hjertet af Aarhus.

- På ruterne får man det bedste med af Aarhus. Men man kommer også forbi de områder, som kronprinsen har en historie med, og som kongefamilien har en tæt tilknytning til, siger Thomas Glud, der er løbsteknisk ansvarlig i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer:

- Det er en lille storby, som har lidt af det hele, men som også ligger tæt på naturen, siger han.

Læs også Kronprins Frederik lancerer ny app til Royal Run

Deltagerne løber enten 'one mile-ruten' (1,609 km) eller 10 kilometer.

- Med 1,609 kilometer er det begrænset, hvad vi har at gøre med. Men vi har valgt ruten, hvor man får det bedste af Aarhus med. Her er Frederiks Allé og Jægergårdsgade blandt de mest kendte gader, og ved Jægergårdsgade gør vi ekstra meget ud af, at der skal være et væld af oplevelser og med masser af tilskuer, siger Thomas Glud.

Der løbes blandt andet forbi Sankt Lukas Kirken og ud til Stadion Allé, hvor 10 km-deltagerne også lægger vejen forbi Ceres Park, Marselisborg Slot, Domkirken, Bispetorvet og Strøget.

Her kan du se løberuterne for hhv. one mile-ruten og 10 km-ruten. Undervejs vil der være forskellige overraskelser til de friske løbere.

Små overraskelser undervejs

Men det bliver ikke bare et helt almindeligt løb. Undervejs vil deltagerne nemlig komme forbi små overraskelser, der skal give lidt gejst og stemning med på turen.

- På Ceres Park venter der en lille overraskelse med lidt underholdning fra AGF fodbold. Derfra løber de videre til Marselisborg, hvor vi faktisk har fået lov til at vende parken, så man kommer helt ind i det inderste af slotshaven, fortæller Thomas Glud.

Læs også Royal overraskelse: Friske løbere fik peptalk af kronprinsen

Derudover vil deltagerne også møde et "Royalt Depot". Normalt vil man møde vand, energidrik og bananer ved et almindeligt løb, men her vil det blive gjort mere lækkert og eksklusivt.

Der vil blandt andet være diverse smagsprøver fra forskellige leverandører - og så lægger et husorkester også vejen forbi med lidt godt til ørerne.

00:55

VIDEO: Løbere fra Dansk Atletik Forbund, DGI og motionsfællesskabet ’Bevæg dig for livet’ blev i marts overrasket af kronprinsen i Mindeparken. Det skete under en fortræning forud for Royal Run.

Luk video

Thomas Glud kan dog ikke komme nærmere ind på, hvad overraskelserne helt konkret vil indeholde, da det - naturligvis - er en overraskelse.

- Vi laver overraskelserne for at skabe kulør på det hele og for at skabe en fest omkring begivenheden og fødselsdagen, som det er, siger han.

Sidst men ikke mindst vil deltagerne også løbe igennem 'fotozoner'. Her vil kameraer forevige øjeblikket.

ROYAL RUN

 • Royal Run er et landsdækkende løb i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag. Alle har mulighed for at løbe eller gå med i en af landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.
   
 • I alle fem byer kan man deltage i distancerne 'One mile' (1,609 km) og 10 km-distancen.
   
 • Bag Royal Run står Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. Det arrangeres i regi af 'Bevæg dig for livet' - Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og Trygfonden.
  TV 2 er mediepartner på Royal Run.
   
 • Royal Run løber af stablen mandag den 21. maj 2018 (2. pinsedag).
   
 • Til løbet findes der også en app, hvor løbere og tilskuere kan finde informationer om løbet. Derudover kan man også dykke ned i universet "Træn som Kronprinsen", hvor kronprins Frederik deler ud af sine egne erfaringer om træning.
   
 • I Aarhus er one mile-distancen udsolgt, men folk kan stadig tilmelde sig den lange distance.
   
 • Aarhus Kommune og Aarhus 1900 er lokale arrangører for Royal Run Aarhus.

Kilde: Dansk Atletik Forbund & Bevæg dig for livet - Løb

Læs også Kronprins Frederik får amatører til at løbe