Royal løbetur overrasker - så mange tilmeldte sig det første døgn

Der har været en 'helt unik' reaktion fra folk, lyder det fra direktør for Dansk Atletik Forbund.

Direktøren i Dansk Atletik Forbund kan næsten ikke få armene ned, efter det er blevet offentliggjort, hvor mange der har tilmeldt sig årets udgave af Royal Run.

Onsdag klokken 8 blev det offentliggjort, at kronprins Frederiks løbe-initiativ vender tilbage i 2019, og samtidig blev der åbnet for tilmelding.

Et døgn senere havde 14.371 personer tilmeldt sig Royal Run. Det er 3.338 flere end tallet for det første døgn sidste år. Klokken 16 torsdag havde 16.711 deltagere tilmeldt sig løbet.

- Det er fantastisk positivt, at så mange har lyst til at være en del af Royal Run 2019 uden betænkningstid. Vi havde en tro på, at folk gerne ville være med igen. Men samtidig er det jo ikke en fødselsdag, vi fejrer. Vi betragter faktisk reaktionen fra folk som helt unik, siger direktør for Dansk Atletik Forbund Jakob Larsen i en pressemeddelelse.

VIDEO: Kronprins Frederik fortæller om sin oplevelse med Royal Run 2018. 

30 procent af alle tilmeldte til Royal Run 2019 har sat kryds ved, at det er første gang, de deltager i et løb.

Det er en stor stigning i antallet af førstegangsløbere i forhold til sidste år, hvor blot 17 procent af deltagerne løb en tur for første gang.

- Royal Run henvender sig blandt andet til en målgruppe, der ellers ikke ville blive inspireret til at løbe og gå. Det skyldes naturligvis, at kronprinsen er enormt populær og appellerer til en stor del af danskerne, men det skyldes også, at Royal Run er for alle - om man vil løbe eller gå, om man er ung eller gammel, lyder det fra Jakob Larsen.

VIDEO: Royal Run 2018 på 80 sekunder - gode stænger, højt humør og en kronprins i topform. Du kan kun blive i godt humør.

Ifølge Jakob Larsen er det 'helt enestående', at det royale løb igen når en bred målgruppe.

Der vil i år være kongelig deltagelse i færre byer, men det 'rammer' dog ikke Aarhus, hvor kronprinsen den 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe en mil. 

Flere end 70.000 danskere løb med i Danmarks fem største byer - herunder Aarhus - da kronprinsen sidste år fejrede sin 50-års fødselsdag.

 

gymnasiet gymnasium student studenter

Skole revser forslag: Ingen har spurgt os

Coronavirus vaccine

liveblog SSI: 50.000 flere test ved udgangen af januar

Kildemosen

Tragedie på plejecenter: Tre ud af otte beboere er døde - flere er isoleret

Gellerup boligblok

Ny ghettoliste offentliggjort: To er taget af listen

Anders Kühnau

Udvalg vil lukke gymnasium

1918-julefest-sammenkobling

Så er det jul igen - nu i farver!