Røveri uden våben

Maskeret med viskestykke og hætte

Arkivfoto.

En yngre mand begik i aftes røveri mod SPAR købmanden på Arendalsvej i Silkeborg.

Manden kom ind i butikken 19.47. Han var maskeret i form af et viskestykke, som han havde for mund og næse. Desuden havde han en hætte fra sin trøje over hovedet.

Han gik direkte til kassen og sagde meget truende til den 16-årige ekspedient: "Lås op"! Selvom røveren ikke havde noget våben at true med, blev den unge ekspedient bange og låste derfor op for kassen. Herefter greb røveren greb selv ned i kassen og fik flere tusinde kroner op, under 5.000 kroner. Dernæst beordrede han ekspedienten til også at give sig cigaretter - og ikke hvilke som helst. Det skulle være af mærkerne Prince og LM.

- Ifølge vidnerne virkede han som en ganske usikker ung mand, der var meget utryg selv ved situationen, fortæller politikommisær, John Toft ved Midt- og Vestjyllands Politi i Silkeborg.

Den unge røver puttede både penge og cigaretter i en grå affaldspose og stak af fra gerningsstedet.

Politiet vil nu gerne høre fra eventuelle vidner, der har set noget eller fra nogen, der kan genkende røveren ud fra følgende signalement:

Manden er ung, mellem 15 og 20 år. En skatertype med hængerøvsbukser og en sort hættetrøje med et rødt, orange og grønt print på maven. Han er ranglet af bygning, cirka 185 centimeter høj, lyst hår, lys i huden og blå øjne.