Røverhistorier fra en ghetto

Frivillige unge viser rundt i deres nabolag

01:48

1 af 2

Fordomme skal udfordres og udforskes.

Det sker i denne uge, hvor nysgerrige og interesserede folk har mulighed for at komme med på en guidet tur i Gellerupparken i det vestlige Aarhus.

Bag den guidede tur står lokale unge fra området, som gerne vil vise deres nabolag frem for resten af Aarhus og fortælle hverdagsanekdoter og røverhistorier om livet i en ghetto.

- Jeg har jo selv boet i Gellerup hele mit liv nærmest. 18 år. Jeg er født og opvokset i Danmark, men alligevel så ved jeg ikke sådan historisk, hvad var synet, hvad var den store vision, hvorfor begyndte man overhovedet det her projekt i Gellerup. Det tænkte jeg, at jeg kunne lære noget om, siger Israa Maahrouf, som er en af de frivillige rundvisere, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Projektet hedder "Bag om Blokken - Vandrehistorier i Gellerup" og består primært at frivillige kræfter. Det er de unge selv, der driver projektet frem sammen med blandt andet firmaet Gemeinschaft.

- Det giver mennesker der ellers ikke ville mødes, mulighed for at møde hinanden og få vendt deres fordomme på hovedet, siger antropolog Anne-Sofie Lautrup Sørensen fra Gemeinschaft til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En af de aarhusianere, som i dag var nysgerrig efter at se nærmere på Gellerupparken, er Jørn Askholm. Han bor med sin kone i Aarhus Midtby og er sjældent på besøg i den vestlige bydel.

- Jeg synes, det kunne være interessant at se denne del af byen. Det er ikke et sted, man normalt kommer, så det er en god oplevelse. Vi har hørt mange positive ting om det for eksempel om lejlighederne, så det er rart ved selvsyn selv at se det, siger Jørn Askholm til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Byvandringerne er en del af Aarhus Festuge. Der vil være ture i morgen fra 16.30 - 18.00, fredag fra klokken 15.00 - 16.30 og lørdag fra klokken 14.00 - 15.30.