Røverbande varetægtsfængslet

Sigtes for flere bankrøverier

Foto: Colourbox

De formodede medlemmer af en østjysk røverbande er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Aarhus.

Fem mænd er sigtet for fire bankrøverier med et udbytte på to millioner kroner og tyverier af ti luksusbiler til en værdi af mindst fem millioner kroner, oplyser vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi.

- Det er meget professionelt arbejde, de har udført, siger han.

Vicepolitiinspektøren oplyser, at de fem sigtede alle er kendinge af politiet, men vil ikke komme nærmere ind på, hvilke typer forseelser de tidligere har begået.

Blev begået kort før lukketid

De fem mænd, der er i alderen 32 til 39 år, sigtes for at have begået fire røverier mod banker i Højbjerg, Bjerringbro, Horsens og Sdr. Omme.

- Det er alle såkaldte lukketidsrøverier, hvor røverne kom ind kort efter bankens lukketid, og hvor de under trusler mod personalet tilegnede sig pengene, fortæller Jesper Bøjgaard Madsen.

- Når der sker sådan nogle røverier, så ser vi på, hvem vi kender, der måske kan finde på sådan noget, og det var sådan, vi kom på sporet af dem, siger vicepolitiinspektøren og oplyser, at flere jyske politikredse har samarbejdet om efterforskningen.

Udbyttet fra de fire bankrøverier løber op i cirka to millioner kroner, og desuden sigtes de fem mænd for at have stjålet ti såkaldte muskelbiler til en værdi af 500.000 kroner stykket.

De fem sigtede nægtede sig ved grundlovsforhøret torsdag skyldige, og de nægtede også at udtale sig i sagen.

Jesper Bøjgaard Madsen kan ikke afvise, at der vil ske flere anholdelser i sagen. Han venter, at efterforskningen først vil være afsluttet om cirka tre måneder.