Røver anholdt i Århus

Mere end en måned i frihed blev det til for 33-årig mand, der er sigtet for millionkup i Erritsø. I går klappede fælden.

En 33-årig røverisigtet mand blev i går anholdt ved en planlagt politiaktion i Århus. Manden er sigtet og har siddet varetægtsfængslet for særligt farligt røveri mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø, og under et retsmøde i Kolding den 10. marts stak han af. Han bad om at komme på toilettet, og mens betjente holdt vagt ved toiletdøren, åbnede han et vindue og rutsjede otte meter ned ad et nedløbsrør, hvorefter han kørte væk på en postknallert.

Den flygtede er sigtet for at have deltaget i et groft røveri mod Dansk Værdihåndtering ved Erritsø 27. december 2007. To maskerede mænd, der talte udenlandsk, var svært bevæbnede, da de mødte op i firmaet og bagbandt to kvindelige ansatte. Udbyttet var 11,5 millioner kroner.

Desuden sigtes han for at have indsmuglet og solgt cirka 100 skydevåben, hvoraf nogle er blevet beslaglagt af politiet. Denne side af sagen har politiet ikke ønsket at give flere oplysninger om.