Røvede kunder i pirattaxa

To mænd dømt for at røve unge mennesker

I retten i Aarhus er der i dag faldet dom i en større røverisag mod to mænd, der blandt andet var tiltalt for røverier mod unge passagerer.

De to mænd kørte gennem en længere periode pirattaxakørsel i det aarhusianske natteliv. Her tilbød de tilbød fulde unge et lift hjem fra byen. Betalingen var, at den eller de unge passagerer skulle tanke benzin på bilen.

Når pinkoden så blev indtastet på tankstationen, aflurede gerningsmanden den, og bagefter tog han dankortet - enten ved tyveri eller røveri. Dankortene blev efterfølgende misbrugt til hævninger i automater eller til køb af oddset-kuponer.

Hos Østjyllands Politi er de bekymrede over, at gerningsmændene har røvet deres ofre.

- Idéen med at aflure pinkoden og snuppe dankortet er ikke ny, men det er første gang, vi ser, at det udvikler sig til regulært røveri, og det ser vi selvfølgelig på med stort alvor, siger Camilla Winther Wagner, der er anklager hos Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den ene af mændene blev dømt for et røveri af dankort samt et efterfølgende misbrug af det på knap 50.000 kroner. Derudover blev han dømt for et andet røveri under pirattaxakørsel, hvor udbyttet var 200 kroner i kontanter. Han blev også fundet skyldig i at have fremsat trusler mod politiet to gange

Manden, der er irakisk statsborger, blev idømt 1 år og 6 måneders fængsel og blev betinget udvist af Danmark. Han modtog dommen.

Den anden mand, der er dansk statsborger, blev dømt for seks røverier og tyverier af dankort og et samlet efterfølgende misbrug af dem på cirka 230.000 kroner. Han blev idømt to års fængsel. Han udbad sig betænkningstid.