Ros til Randers - hug til Syddjurs

Stor forskel på kommunernes indsats overfor udsatte

01:10

1 af 2

For første gang er der lavet en oversigt over den kvalitet, de danske kommuner leverer i forhold til handicappede og socialt udsatte. Det er socialpædagogerne, som står bag undersøgelsen, og den uddeler hug til Syddjurs Kommune og ros til Randers Kommune.

Randers Kommune er den østjyske Kommune, der ifølge socialpædagogernes undersøgelse leverer den bedste kvalitet i indsatsen overfor udsatte og handicappede.

- Det overrasker mig faktisk, at vi klarer os så pænt, og det er jeg rigtig glad for. Det må vi tage som en stor anerkendelse til vores medarbejdere, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten, der er formand for socialudvalget i Randers Kommune.

Randers ligger med en sjetteplads i toppen af det sociale index, mens Syddjurs Kommune ligger som østjysk bundprop på plads nummer 89 blandt landets 98 kommuner.

Se: Tager hånd om de udsatte

I Syddjurs giver Claus Wistoft (V), der er borgmester, ikke meget for placeringen.

- Det siger ikke ret meget, fordi undersøgelsen for os at se er lavet på et useriøst grundlag, siger Claus Wistoft og henviser til, at mange afdelingschefer i Syddjurs Kommune ikke har besvaret socialpædagogernes spørgeskema, hvorfor de ubesvarede parametre sættes til nul.

- Vi vil rigtig gerne undersøges, og vi vil rigtig gerne lære af det, men vi må kræve, at man søger oplysningerne, også selvom man ikke får et svar til tiden, siger Claus Wistoft.

Men den kritik afviser Gert Landegren Due, der er kredsformand for socialpædagogerne i Østjylland.

- Man skal passe på, at man ikke skyder budbringeren, siger Gert Landegren Due.

Han fortsætter:

- Der er fire datakilder med i undersøgelsen, hvoraf kommunernes besvarelser er den ene, men der er tre andre datakilder med: Danmarks Statistik, borgernes oplevelser, og vores medarbejderes oplevelser, og de er besvaret og er fuldt valide.

Du kan se mere om socialpædagogernes undersøgelse i indslaget øverst på siden.

Du kan se den fulde oversigt over, hvordan landets kommuner er placeret i undersøgelsen her.