Rørende gensyn med pårørende

Krammere og kys mellem elever og pårørende

04:39

1 af 2

Omkring kl. 13.00 blev alle elever på Langkær Gymnasium i Tilst evakueret.

Flere elever oplevede svære vejrtrækningsproblemer, og omkring tre til fem elever fik hurtigt behandling i de fem ambulancer, der ankom til skolen.

Derfor var det også scener med rørende gensyn mellem elever og pårørende der udspillede ved skolen her sidst på eftermiddagen, fortæller TV2 | ØSTJYLLANDs reporter Ulrik Thomas Lyager:

- Flere elever har jo været i kontakt med gassen i forbindelse med det her udslip, og de har fået noget specielt tøj på. Nu er flere af dem blevet forenet med pårørende. Både forældre og søskende er dukket op ved skolen, og der er blevet givet både krammere og kys. Virkelig rørende scener at være vidne til, fortæller Ulrik Thomas Lyager.

Efter Langkær Gymnasium tidligere i dag blev evakueret på grund af gasalarmen er politiet gået i gang med efterforskningen for at finde ud af hvem der står bag tåregasbomben.

Østjyllands politi arbejder ud fra en teori om, at det kan være en af gymnasiets egne elever der står bag tåregasbomben.

- Det er en af de teorier vi arbejder ud fra, siger Mogens Brøndum politikommissær ved Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Beredskabsstyrelsen er også tilstede ved gymnasiet og er netop ved at undersøge en elevs tøj, for at kunne fastslog hvilken type gas der er tale om.

Mogens Brøndum oplyser at flere elever har kastet op og modtaget behandling ved gymnasiet og at disse elever indenfor kort tid samlet vil blive kørt til skadestuen ved Aarhus Universitetshospital på Nørrebrogade.