Rønde Gymnasium truet af lukning

- Det er katastrofalt, hvis gymnasiet nedlægges, mener Syddjurs-borgmester Vilfred Friborg Hansen (S).

Undervisningsministeriet har underkendt den såkaldte henvisningsordning, som er det private Rønde Gymnasiums eksistensgrundlag, siden Århus Amt indførte den i 1978. Henvisningerne betyder, at unge fra Rønde og Mols automatisk bliver henvist til Rønde Gymnasium i stedet for et almindeligt offentligt gymnasium.

Men efter at Undervisningsministeriet er blevet opmærksom på, at gymnasiet blev drevet på henvisningsordningen, ser det sort ud for gymnasiet. Holdningen er, at enten skal et gymnasium være privat, ellers skal det være offentligt - ikke noget midt imellem.

Borgmester i Syddjurs Kommune Vilfred Friborg Hansen (S) ser med stor alvor på Undervisningsministeriets udmelding:

- Det er katastrofalt, hvis gymnasiet nedlægges, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vilfred Friborg Hansen frygter, at de unge helt vil fravælge gymnasiet, hvis de skal hele vejen til enten Grenaa Gymnasium eller Egå Gymnasium ved Århus. Nogle elever fra dele af Syddjurs vil dagligt skulle køre helt op til 40-50 kilometer for at komme i skole.

Også folketingspolitiker Leif Lahn Jensen (S) fra Grenaa er fortørnet. Han vil nu skriftligt sende nogle spørgsmål til undervisningsministeren i håb om, at henvisningsordningen kan bestå.

De elever, der i dag benytter sig af henvisningsordningen, er elever fra postnumrene 8410 Rønde og 8420 Knebel.