Roller Derby fight

Rullende kontaktsport oplever fremgang i hele landet

01:51

1 af 2

Den amerikanske sportsgren Roller Derby har i dag over 40 aktive medlemmer i Aarhus, og rundt omkring i landet skyder flere klubber op.

- Det er mange forskellige typer, der går til sporten. Fra små spirrevipper, der bevæger sig hurtigt - til en stor 150 kg tung mand, der står godt fast på banen. Nogle er hurtige og i god form, mens andre er i mindre god form, men stadig kan være med, siger Anders Frost, der er formand for Aarhus Rollin' Menace.

Siden kommunens byfornyelse tvang derby-holdene ud af deres gamle træningshal på Bryggervej i det nordlige Aarhus, har det dog været svært at finde en fast træningshal. Og det går ud over medlemstallet.

- Det er svært at få nye medlemmer, når vi flytter rundt, siger Anders Frost.

- Vi håber selvfølgelig, at Aarhus Kommune vil hjælpe os. Lige nu gør vi, hvad vi kan for at få haltider ude i de almindelige sportshaller. Det er en kæmpe udfordring, men vi gør, hvad vi kan, Kristine Hovkjær Østergaard, formand for Aarhus Derby Dane.

Det aarhusianske Roller Derby-hold Inquadable Snowmen mødte lørdag det svenske hold Salty Seamen. Se hvordan det gik i videoen øverst i artiklen.