Rollemodeller på vej til Gellerup

Studerende skal være rollemodeller for Gellerups unge

Studerende skal være rollemodeller for Gellerups unge. Derfor flytter Ingeniørhøjskolen på forsøgsbasis studievejledningen til Brabrand.Beboerne i Gellerup Parken kan se frem til at møde en lille karavane af studievejledere og studerende fra Ingeniørhøjskolen i Århus. De vil have flere ingeniører med anden etnisk baggrund end dansk og tilbyder specielle adgangskurser for unge, der ikke har en kompetencegivende ungdomsuddannelse.

- I Århus findes der en stor gruppe unge med indvandrerbaggrund, som ikke har afsluttet folkeskolen med de bedste karakterer, og de har svært ved at komme ind på en uddannelse. Vi vil gerne have de unge fra Gellerup i tale, og derfor tager vi ud for at møde dem i øjenhøjde. De har brug for rollemodeller, og dem har vi heldigvis mange af, siger Birgitte Castenskjold Viborg, der er leder af den centrale studievejledning på Ingeniørhøjskolen i Århus.

20-årige Issa Al-Rubaie er en af Ingeniørhøjskolens rollemodeller. Han kom til Danmark som 12-årig fra Irak og startede i en almindelig folkeskole. I 10. klasse var han så skoletræt, at han droppede ud. Efterfølgende startede han på teknisk skole, men måtte også stoppe her, fordi han ikke kunne finde praktikplads. I dag knokler Issa på Ingeniørhøjskolens aspirantkursus, og han drømmer om at blive civilingeniør.

- Jeg var kørt træt i skolesystemet og har aldrig gennemført en ungdomsuddannelse. Aspirantkurset er en ny chance for mig. Mit hoved fejler ikke noget, og her kan jeg målrettet gå efter at blive ingeniør, siger han.

Ingeniørhøjskolen i Århus flyttede i sidste uge studievejledningen ud til Bazar Vest. Næste stop er Gellerup Bibliotek i dag torsdag d. 9. december.